PRIMER TEST

Primer Test és el work-in-progress del RECLab, amb una selecció d’entre 7 i 10 obres, en diverses fases de postproducció i amb convocatòria oberta a produccions espanyoles (o coproduccions). Les obres seleccionades es presenten davant un reduït grup d’experts internacionals (programadors, agents de venda o membres de la indústria), que departiran amb els seus autors els millors camins per a la finalització de la seva obra.

L’organització intenta crear un espai acollidor i de confiança per a generar converses reflexives i positives en un moment clau per a la seva producció. Amb una fórmula col·laborativa, s’intenta cuidar als seus creadors, per a ajudar-los a prendre bones decisions.

Primer Test amb una àmplia xarxa de col·laboradors i premis, ajuda a la finalització de les obres i potencia l’entrada d’aquestes en el circuit internacional.

Organitzat i amb el suport de:

CONVOCATÒRIA 2023 OBERTA FINS EL 2 D’OCTUBRE DE 2023

ELS PREMIS

Premi International Deluxe, inclou la producció del Master DCP OV amb la versió original, el Master DCP Version File amb la versió amb subtítols en anglès, així com dues projeccions al seu teatre i el lliurament de la pel·lícula als festivals que siguin seleccionats durant un any, i la generació dels KDM necessaris per a la promoció de la pel·lícula.

Premi National Deluxe, inclou la producció del DCP OV Master amb la versió original, el DCP Version File Master amb la versió amb subtítols en anglès, i el ProRes sRGB Master, i dues projeccions de la pel·lícula per a programadors i premsa a la seva sala.

Premi individualitzat de seguiment i prova de projecció, consisteix en la realització d’una prova de projecció a Tarragona, prèvia a l’estrena de la pel·lícula, amb un públic preseleccionat. Durant sis mesos, un expert en estratègia de màrqueting i distribució farà el seguiment de la posada en marxa del projecte.

Premi Málaga Work in Progress, consisteix en la selecció directa i participació del projecte premiat al Màlaga WIP 2022.

Premi Cinemart, inclou una acreditació per participar en activitats de la indústria i en el mercat de coproducció Cinemart, al Festival Internacional de Cinema de Rotterdam.

PRIMER TEST en imatges

SCREENNING TEST

Per primera vegada, el RECLab obre les portes al públic tarragoní. El Teatret del Serrallo és l’espai escollit per aquesta activitat que duu el nom d’screening test (projecció de prova). Aquesta oferirà l’oportunitat de conèixer el cinema «en cru» a partir d’una pel·lícula encara no estrenada, participant del laboratori d’acompanyament Primer Test.

La sessió, de durada aproximada de dues hores, comptarà amb la participació de part de l’equip de direcció i producció del film, així com d’Álvaro Vega, fundador de l’agència de màrqueting i comunicació Doble Sentido, responsable de la promoció de 150 pel·lícules i de 2 candidatures espanyoles als premis Òscar. Vega s’encarregarà de dinamitzar la jornada i de recollir les impressions dels assistents a la sala, que seran partícips d’una experiència pionera i única a l’Estat espanyol.

El feedback del públic servirà a les i als creadors/es del film a pensar en les seves audiències abans d’iniciar un recorregut en el circuit de festivals cinematogràfics -nacionals i internacionals-, a més d’arribar a les pantalles dels cinemes.

Premi seguiment Individualitzat & Screening test – Premi Málaga work in progress 2023: 20000 Especies de Abejas

20000 especies de abejas pel·lícula que van participar en el laboratori professional del Festival REC dirigit a pel·lícules en fase de postproducció ha inicat la seva trajectòria profesional amb un gran èxit nacional i internacional.

Producció dirigida per Estíbaliz Urresola Solaguren (2023) ha aconseguit l’Os de Plata a la Millor interpretació protagonista. (Sofía Otero). El Festival de Berlín, que se celebra a la capital alemanya cada febrer des de l’any 1951, és un dels festivals de cinema més grans del món, i una de les trobades de la indústria audiovisual més prestigioses en l’àmbit internacional.

Aquest guardó confirma les bones expectatives que ja va recollir en el Primer Test del Festival REC 2022 d’aquest passat mes de desembre, quan va alçar-se ambdós premis, els guardons –el Premi seguiment Individualitzat i screening test i Premi Málaga work in progress– confirmen la qualitat d’aquest projecte que segueix recollint els fruits de la bona tasca de tot l’equip implicat.